Son yıllarda yaşanan ekonomik buhranlar ve enflasyonda yaşanan artış vatandaşı ekmek alamaz hale getirdi. Son zamlarla Elazığ’da 200 gramlık ekmek 7 TL’den satılmaya başladı.

Uzmanlar sıklıkla uyarıyordu: Elazığ La Nina etkisine hazır Uzmanlar sıklıkla uyarıyordu: Elazığ La Nina etkisine hazır

Özellikle kalabalık aileler ekmek masrafından kaçmak için evde kendi imkanları ile ekmek üretmeye başladı. Elazığlı bir esnaf ise vatandaşın bu zor durumuna kayıtsız kalmayarak kendi kazancından vazgeçip ekmekte indirim yaptı.

“Her mahallede kurumsal firma var gücümüz onlara yetmiyor”

31 yaşındaki esnaf Uğur Çakır son dönemlerde esnafın yaşadığı zorluğa değinerek; “Alım gücü düştü. Dün gece yine sigaraya zam geldi. Keyfi olarak aldığımız bir kola 50, cips 30 TL oldu. Antep fıstığı bugün 550 TL’den satılıyor. Alım gücü düştüğü için bizim de satışlarımız düştü. İnsanlarımız da sanki zammı esnaf yapıyormuş gibi düşünüyor. Zaten her mahallede artık 3 tane kurumsal firma var gücümüz onlara yetmiyor” dedi.

Kendi kârından vazgeçti

“İnsanlar artık ekmeği alamıyordu” diyen esnaf yaptığı indirimi şu sözlerle anlattı; “Mahalle esnafı olduğumuz için görüyoruz kalabalık aile günlük 10 tane ekmek alıyor. Bizde dedik ki 50 kuruş düşük yapsak vatandaşın cebinde ayda ortalama 150 lira daha az para çıkacak. Bizde kendi kârımızdan vazgeçtik. Bir aydır biz bu indirimi başlattık farklı müşterilerin gelmeye başladığını gördük”