AK Parti Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın, 2024 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı olmak için istifa etti.

Askeri tören ile karşılanmıştı

Görevinden istifa eden AK Parti Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın, AK Parti Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız, AK Parti Çemişgezek İlçe Başkanı Uğur Oğuz ile birlikte Çemişgezek Gedikler Jandarma Karakol Komutanlığı'nı ziyaretinde etmiş Özaydın askeri törenle karşılanmıştı.

Tören kıtasını selamlayan AK Parti’li Özaydın'ın fotoğrafları Çemişgezek Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından paylaşılmış kısa bir süre sonra silinmişti.

Özaydın, gelen tepkiler üzerine yaptığı açıklamada karakol komutanını beklemek için bir an durduğu esnada alınan bir görüntü olduğunu söylemişti.

“Genel Başkanımızın tensipleriyle görevimden ayrılıyorum”

Görevinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyuran AK Parti'li Özaydın, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye Yüzyılı'nın ilk ve belki de en önemli virajı olan 14-28 Mayıs seçimlerindeki büyük demokratik zaferimizin ardından, Sayın Cumhurbaşkanımızın; Milletimizin feraseti, halkımızın güven ve teveccühü ile yenilediği Cumhura Liderlik etme nişanı ve yine aynı teveccühle halkımızın Gazi Meclisimizde temsil vekaleti emanet ettiği AK Partili Milletvekillerimizin dağılımı gurur ve iftiharımızı katlamaktadır.

Nihayet önümüzdeki yakın hedef olan Mart 2024 yerel seçimlerinde de ülkemizin her bir metrekaresini artık bir marka olarak kabul görmüş AK Parti Belediyeciliği ile ihya etmek için kolları yeniden sıvama vakti gelmiştir. 3 yıla yakın bir süredir büyük bir heyecanla yürütmekte olduğum AK Parti Tunceli İl Başkanlığı görevimden Genel Merkezimizin takdiri ve Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Belediye Başkan Aday Adayı olmak üzere ayrılıyorum”