Ayrıca Müdür Yiğit; eğitim ve öğretim faaliyetlerinde toplumun bütün kesimlerine iş düştüğüne de dikkat çekerek; öğretmen, veli ve idareci ilişkilerinin sağlıklı olmasının öğrencinin eğitiminde son derece önemli olduğunu aktardı.
Haber: Kübra TÜRKAN
Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu. Müdür Yiğit’e ziyareti sırasında Milli Eğitim Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Özcan Karakaya da eşlik etti. Müdür Yiğit’i ve Karakaya’yı Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Semih Erdem ağırladı.
Erdem, Müdür Yiğit’i başarılı çalışmalarından dolayı kutladı
Ziyaret sırasında Erdem ve Yiğit Elazığ özelinde de Elazığ eğitimine dair de son derece keyifli bir sohbet gerçekleşti. Erdem; Müdür Yiğit’i gayretli çalışmalarından dolayı tebrik ederek, Elazığ’da birçok eğitim yuvasının depremlerden sonra hızlı ve modern bir şekilde yapılmasında Müdür Yiğit’in ciddi bir gayreti olduğunu ve kendisinin başarılarının daim olmasını temenni etti.
Öğrenciler için a’dan z’ye her şey hazır
Ardından Müdür Yiğit; “2023- 2024 eğitim öğretim dönemine yönelik tüm hazırlıklarımızı çok yoğun bir şekilde yürüttük. Elazığ’da yaklaşık 137 bin öğrencimiz var. Yeni eğitim ve öğretim yılına başlarken öğrencilerimizin ve velilerimizin sorunsuz bir dönem geçirmeleri amacıyla tüm eğitim yöneticilerimiz, okul müdürlerimiz ve personelimizle yoğun bir çalışmanın içerisinde bulunduk. Çocuklarımızın eğitim görecekleri okul binalarımızdaki eksiklikleri tamamladık” diyerek bütün eğitimcilerin ve sıralara bırakılan ders kitaplarının öğrencilerini beklediklerinin notunu düşerek, sorunsuz güzel bir eğitim ve öğretim yılı temennisinde bulundu.
Veli ve eğitimci işbirliği öğrencinin başarısında önemli
Eğitim ve öğretim faaliyetlerinde toplumun bütün kesimlerinin iş birliğinin önemli olduğuna da değinen Müdür Yiğit; “Bu dönem veliler, randevu alarak okullara gidebilecek; öğretmen eğitimde lider konumdadır. Ayrıca bu dönem cep telefonu yasağı da geliyor. Bu konuda veliler de lütfen alınan karar doğrultusunda biz eğitimcilere ve okul idarecilerine yardımcı olsun. Ayrıca Veliler; öğretmen, okul idaresi ve rehber öğretmenler ile işbirliği sağlayarak öğrencilerin eğitim ve öğretimlerine dair sürecin bir parçası olduklarını unutmamalı. Veli işbirliği çocuğun eğitim ve öğretim faaliyetlerinde son derece önemlidir” ifadelerini kullanarak, gazetemiz Fırat’a da ev sahipliğinden dolayı teşekkürlerini sunmayı ihmal etmedi.