Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Malatya Temsilcisi Vahap Güner önceki gün Yeni Malatya gazetesinde ve yenimalatya.com.tr’de ‘ELAZIĞ ZORU BAŞARDI’ başlığı altında köşe yazısını yayımladı. Güner yazısı ile Elazığ’da yaşayanlara adeta moral depoladı. Sık sık yakın iller arasında tatlı bir rekabet söz konusu olur ama bu kez Elazığ’ın Malatya’ya değil, Malatya’nın Elazığ’a gıpta ile baktığının haklı gururunu yaşadık. Ancak bir de işin aması var.  Komşular bile bizdeki zenginliklerden; övgülerle bahsederken acaba bizler bu zenginliklerin ne denli farkındayız? Bu zenginliklerimizi katma değere dökebiliyor muyuz? Tüm bu soruların cevaplarını samimiyetle verdiğimizde şüphesiz Elazığ çok daha iyi yerlerde olacak.

Haber- Yorum: Kübra TÜRKAN

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Malatya Temsilcisi Vahap Güner önceki gün Yeni Malatya gazetesinde ve yenimalatya.com.tr’de ‘ELAZIĞ ZORU BAŞARDI’ başlıklı köşe yazısını yayımladı.

Güner: Elazığ planlı bir şekilde gelişmeye devam ediyor

Güner; bu yazısı ile Elazığlılara da Elazığ’da yaşayanlara da bir hayli moral verdi. Yayımlanan yazı da “Elazığ planlı bir şekilde gelişmeye devam etmektedir. Havaalanı mı yapılacak, acele etmezler, Hava Limanına kavuşurlar. Çevre Yolu mu yapılacak, tartışmazlar planlayıp şıp diye yaparlar” ifadelerine yer verdi.

Güner, gerek yapılaşma gerekse de Fırat Üniversitesi’nin başarıları ile de Elazığ’ın önde olduğunu ifade etti

“Deprem mi oldu, felâketi fırsata çevirmesini çok iyi bilirler” diyen Güner yazısının devamında da “Kentsel dönüşüm mü, binlerce konutu yenilemesini örnek olacak şekilde yaparlar… Üniversite mi dersiniz, bizim gibi 25 yıl tartışmazlar, İnönü Üniversitesi yasasına Fırat Üniversitesini ekleyip, özellikle Mühendislik bölümlerinde bölgesel baz da başarı kazanırlar. Malatya’da ise Üniversiteye yer verilmesi konusunda 3-4 yıllık bir mücadele söz konusudur” ifadelerini kullandı.

Güner: Komşu Elazığ’ın başarılarını konuşabiliriz

Sağlık yatırımları konusunda da Elazığ’ın başarılı olduğuna değinen Güner; “Şehrin gelişmesi konusunda, sağlık yatırımlarının gelmesi konusunda da komşu Elazığ’ın başarılarını konuşabiliriz” ifadeleriyle Elazığ’ın sağlık alanında da iyi bir ivme yakaladığının notunu düştü

Güner, Elazğ Atatürk Stadyumu’na ayrı bir parantez açtı

“Asıl konuşmak gereken bir konu ise Elazığ Stadının yapılması için verilen mücadeledir” diyen Güner; “Malatya; İnönü Stadını törenle ve alkışlarla yıkıp, Malatya şehir merkezine 15 kilometre mesafede bulunan İnönü Üniversitesine ait araziye yeni stadı yaparken, Elazığlılar, yeni stadın yerinde yapılmasını istediler. Malatya’da bizler tüm çabamıza rağmen yapmayın etmeyin stadı yerine yapın diye feryat etsek de tarih sizleri affetmeyecek diye yazsak da dinlemeyenler, İnönü Üniversitesi karşısına Türkiye genelinde yapılan statların en kötüsü ve sorunlusunu Malatya’ya yaptılar” ifadelerine yer verdi.

Güner: Elazığ dik durdu ve Elazığ modern bir stadyuma kavuştu!

Spora olan tutkusunu yazısında stadyuma geniş yer vererek aktarmaktan geri duymayan Güner; “Ulaşımı olmayan Malatya Stadı için hâlâ “neden bu stadı yerinde yapmadınız?” diye dertleniriz. Bir Stat ancak bu kadar olumsuz bir yere yapılır. Malatya’nın karar vericileri İnönü Stadının yerini Millet Parkı olarak düzenlerken komşu ilimiz Elazığ “Hayır” Elazığ Atatürk Stadı yerinde yapılacak diyerek yeni stat teklifini her gündeme gelişinde geri çevirdiler. Sonunda Siyasetçiler de karar vericiler de geri adım atarak Elazığ Stadını yerinde yapmaya karar verdiler. Dik duruşun ardından Elazığspor gerçekten modern bir stada kavuştu” ifadeleri yer buldu.

Güner: Malatya’nın yapamadığını; Elazığ başarmış!

“Malatya Arguvanspor’da Elazığspor ile özel bir maç oynayarak muhteşem Elazığ Stadına ayak basmış oldu” diyen Güner; “Eski Elazığ Stadı 1974 Yılında açılmıştı. 2019 Yılında eski Stat yıkılarak yerine yeni stat yapıldı.128 milyona mal oldu, zemini doğal çim, Skorbord; Dijital Led Ekran, Mimarı Alper Aksoy, Kapasitesi 18.423, 23 adet locası var, Sahibi T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı. Tribünlerin tümü koltukludur. Oyun alanı zemini alttan ısıtmalı doğal çimdir. Stadyum projesinde ışıklandırma, gelir sağlayıcı sosyal alanlar, kapalı devre kamera sistemi ve engelli tribünü bulunmakla birlikte Stadyumun yanında çok amaçlı spor tesisleri de bulunuyor. Elazığlı dostlarımızı tebrik ediyoruz… Malatya’nın yapamadığını Elazığ başarmış” şeklinde yazısına görüşlerini yansıtmış.

Güner, Elazığ Atatürk Stadyumu’nun yerini bir hayli övdü

Elazığ Atatürk Stadyumunun yerini bir hayli metheden Güner; “Elazığ; sporsever ve sporcuları yeni stat uğruna şehir dışına gidip-gelmesini önlemişlerdir. Malatya’nın sporcusuna ve taraftarlarına yaptığı eziyeti, Elazığ spor camiasına yaşatmamıştır. Malatya’dan yeni stada gitmek bir dert gelmek daha da büyük dert iken Elazığlı sporseverler yürüme mesafesindeki statlarına gidip gelmeye devam edecekler. Ve daha da önemlisi Elazığspor yeni stat da bulunan ticari alanlardan da önemli bir gelire sahip olacaktır. Elazığspor’a da ve spor camiasına da hayırlı olsun… Başarılar Elazığspor…” şeklinde yazısını tamamladı.

Bu yazı Elazığ’ı gururlandırdığı kadar düşündürmeli de

Güner’in bu yazısından hareketle her ne kadar Elazığlılar ve Elazığ’da yaşayanlar moral depolamış olsa da bir de madalyonun es geçmemiz gereken bir yüzü daha var. Çünkü Elazığ olarak sahip olduğumuz bu zenginliklerin üzerine koyarak ilerlemezsek, yani komşuların bile gıpta ile baktığı zenginliklerimizin bizler farkına varıp, bunların kıymetini bilmezsek. Yazık hem de çok yazık olur. Yapmamız gereken;  zenginliklerimizin Elazığ’a da Elazığ’da yaşayanlara çok daha ciddi katkılar sunması adına çalışmak.  Bu yazı bizleri gururlandırdığı gibi düşündürmeli de. Özetle komşular bile bizdeki zenginliklerden; övgülerle bahsederken acaba bizler bu zenginliklerin ne denli farkındayız? Bu zenginliklerimizi katma değere dökebiliyor muyuz? Tüm bu soruların cevaplarını samimiyetle verdiğimiz an şüphesiz Elazığ çok daha iyi yerlerde olacaktır.