Heyecanlı bekleyiş sona erdi ve seçilmeleri için uğruna kıyasıya mücadele ettiğimiz yeni dönem milletvekillerimizi meclise gönderdik. Henüz mazbatalarını almadılar ama yakındır. Beş yıl boyunca temsil hakkı kazanan beş vekilimizi kutluyor, şehrimizin çıkarları konusunda her zaman yanımızda olacaklarına dair inancımızı yinelemek istiyorum.
Milletvekili listesinde bir önceki dönemden sadece Gürsel Erol var. Erol’un meclis performansından, vatandaşın ne kadar memnun olduğu sandık sonuçlarıyla tescillemiş durumda. Karakterli bir duruş sergilendiğinde ve doğru işler yapıldığında halkın yanınızda duracağının önemli bir ispatı.
Aynı dönemde, aynı şartlarda temsil hakkı kazanan diğer dört milletvekilimiz ise artık parlamentoda olmayacak. Kendi partileri tarafından tercih edilmediler. AK Parti’nin düşen oyları, mevcut listeden ziyade bir önceki listenin oylaması gibi. Bağımsız adaylara rağmen üç milletvekilinin güle oynaya çıkması ise her seçim öncesi üzerinden silindirle geçilen adayların değil, bir dönem önceki vekillerin beklentilerin altında kaldığının göstergesi.
Siyasetçilerin başarı ya da başarısızlıkları gayet normal. Fakat toplum içine çıkamamak veya toplum tarafından ‘’non granata person ‘’ yani istenmeyen kişi ilan edilmeleri çok normal değil. Yakın siyasi geçmişimiz, yeni seçilen vekillerimiz için ibretlik hikâyelerle dolu. Ders almak lazım. Mesela;
* Halkın haklı taleplerini kendi siyasi geleceğiniz için ayaklar altına alırsanız hiçbir karşılığınızın kalmayacağı aşikâr.
*Kendi kişiliğinizi yok sayarak liderinize yaptığınız aşırı sevgi gösterisi, bir süre sonra vatandaşın, size şahsiyetiniz yokmuş gibi davranmasına neden olabilir. Bu durumu eski haline döndürmek imkânsıza yakın.
*Cahilseniz sizin suçunuz değil. Cahil gibi davranmalısınız. Bu sempatik olmanıza olanak sağlar. Cahil olup değilmiş gibi davranmak, bilmediğiniz konularda ahkâm kesmek, sizi toplumun eğlencesi haline dönüştürür. ‘’Konuşsun da gülelim’’ hali dalgalar halinde çok çabuk yayılır.
*Malumunuz gizli, akçeli işler sadece mızrak çuvala sığıncaya kadar saklanabiliyor. Bir süre sonra adi hırsızlık vakaları dahi üstünüze yapışıp kalabilir. Ne yaparsanız yapın, siz değil, yedi sülaleniz dahi ‘’hırsız’’ olarak anılır.
*Toplumun size karşı olan iyi niyetini ‘’saflık, cahillik’’ sanarak halkın yaşadığı zorluklara inandırıcılığı olmayan çözümler sunmak, zekânızın seviyesi hakkında, değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek kanaatlerin oluşmasına sebebiyet verebilir.
Bizlerin istediği çok net. Temiz, dürüst ve ahlaklı siyaset…
Yapabileceklerinizin olduğu kadar, yapamayacaklarınız da olduğunu biliyoruz. Bizimle konuşurken ‘’tamam ‘’ deyip arkanızı döndüğünüzde bıyık altından gülmeniz hiç sevmediğimiz yanınız. Çok azımız dışında, hepimiz açık yürekliyiz ve bu toprakların gelişmesi için sizleri destekliyoruz.
Sorunlarımız belli, çözümlerde… Tüm şehir olarak, samimiyetle vereceğiniz mücadelenizin arkasındayız. Parti ayrımı yapmaksızın, bizim için kim çalışıyorsa ‘’onu’ ’takdir ettiğimizi bu dönem gösterdik. Birbirinizle girdiğiniz yarışın bizim için hiçbir kıymeti yok.
Elazığ halkı aptal yerine konulmak istenmiyor artık. Olabilecekler için mücadele edin istiyor. Olmayacaklar içinse desteğe hazır…
Beş yılın sonunda toplum içinde dik yürüyebilmeniz dileğiyle.