Şehrin yeni yerleşim yeri olan Güneykent Mahallesi’nde sorunlar çözüldü demeyi çok isterdik fakat sorunlar yine çözülmüyor. Daha önce de manşetlerimizde Güneykent Mahallesi’nin sorunlarına yer vermiştik. Değişen hiçbir şeyin olmaması ve mahallenin mahrumiyet bölgesine dönüşmesi vatandaşı çileden çıkarmış durumda. Çözümü bir türlü gerçekleşmeyen sorunlar; cami, taziye evleri, baz istasyonu, bekçi, market, fırın ve sosyal yaşam alanı sorunları çözülmeyerek mevcut konumunu korumakta.  Bu saydıklarımızın olmaması kimin ayıbı? Yeni kurulan bir mahallede birtakım şeyler zaman alabilir fakat hiçbir şeyin olmaması Elazığ’a yakışmayan bir tablo. Güneykent Mahallesi’nin mağduriyeti ne zaman bitecek? Mahalledeki sorunlar neden askıya alınıyor? Neden görmezden geliniyor? Vatandaşın uzun süredir beklediği ve bir türlü gerçekleşemeyen hizmet karmaşası ne zaman kim tarafından dikkate alınacak?

Özel Haber: Remziye KÖKBURİ

Güneykent Mahallesi’nde sorunların askıya alınması ve birçok hizmetin hâlâ verilmemesi vatandaşı ciddi derecede sıkıntıya sokuyor. Güneykent Mahallesi Sakinleri; “Büyümekte olan bir mahallenin özellikle 10 etaptan yukarı çıkıldığında Güneykent'in en kalabalık nüfusunun olduğu bölgede ne bir camimiz ne bir dükkan iş yerimiz olmadığını göreceksiniz konutlar inşa edilirken planlama yapamamalarından kaynaklı.  Bu nüfusa hitap edecek Mahalle kültürünün oluşmasını sağlayacak ne bir çay ocağımız ne taziye evimiz ne camimiz ne marketimiz ne berberimiz var.  Yani hiçbir şeyimiz yok! Bir ekmek için bir maydanoz domates için şehre akın ettiğimiz gerçeği ne yazık ki var” ifadelerini kullandı.

Muhtar Karataş: Devletten alınan paranın hakkı teslim edilmeli hizmet yapılmalı

Güneykent Mahallesi Muhtarı Necati Karataş, mahallenin sorunları hususunda gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Muhtar Karataş; “Sağlık ocakları konusunda iki sağlık ocağımızın ödeneğini çıkarttırabildik ama bunun ötesinde cami sözümüzü aldık bu projelerin netliği konusunda hiçbir adım atılmadı. En az 20 30 tane dükkânın bu bölgelerde inşa edilmesi gerekmektedir. Fırınlar inşa edilmiş içerisinde elektrik ve su hattı çekilmemiş bundan dolayı iki yıldır beş fırından sadece bir tanesi açıldı. Hemen hemen her etabın çatılarından banyosundan bir alttaki eve sular akmakta. Her yağmur yağdığında evleri su basmakta. İstinat duvarlarının yapılmamasından yağmurun yoğunluğundan çamurlu suları evlerin içerisinde giriyor. Bu konuda muhatap bulma konusunda zorluk çekiyoruz. Asansörlerin bozukluğundan çimlerin biçilmemesinden çevre düzeninin yapılmamasından tutun da birçok sorun var.  Bunlara yönelik ödemeleri devlet yapmış işi alanların takip edilmesi gerekiyor. Yüklenici firmalar umursamıyor. Vatandaş ulaşacak kimseyi bulamıyor kime dokunursanız dertli. Devletten alınan paranın hakkı teslim edilmeli hizmet yapılmalı. Fırat gazetesi aracılığıyla yetkilere sesleniyoruz. Yaşanabilir bir mahalle olabilmemiz için önceliğimiz olan sosyal hayatımızı idame edebileceğimiz alışveriş merkezlerimizin, sağlık hizmetlerimizin, cami ve çay ocağı gibi yerlerimizin bir an önce inşasını yapılması gerekmektedir” dedi.

Muhtar Karataş: Milli Eğitime tahsis edilen yer için hâlâ bir adım atılmadı

Muhtar Karataş; “TOKİ'nin örnek ofis olarak yapmış olduğu alanın Milli Eğitim'e verilmesinden bu yana Milli Eğitime tahsis edilen yer için hâlâ bir adım atılmadı. Atıl bir durumda şu an o bölgenin okula ihtiyacı var planlama yapılarak o bölgeye okulumun yapılması gerekiyor. İnşaat alanı olarak yapılan yerlerin molozları kaldırılmamış bunların bir an önce yüklenici firma olarak kaldırtılması gerekiyor. Bu projeler bu şekilde olmamalıydı. Çevre düzenlemesini taahhütleri içine yaparak ihale aldılar ama niye takip edilmiyor. Sağlık Ocağı için iki yıl süredir temeli atılmış fakat hiçbir ilerleme söz konusu değil. Biz buradan yetkililere sesleniyoruz. Eksiklikler denetlensin devletin parası hizmete dönüşsün” ifadelerini aktardı.

“Yeniden bir Elazığ inşa edildi fakat eksiklikler neden giderilmiyor?”

Mahallemizde yaşanılabilir bir alan inşa edilmesini istiyoruz ifadelerini kullanan mahalle sakinleri; “Alışveriş yapabileceğimiz yerler istiyoruz. Fırınlarımızın olmaması büyük sıkıntı taze ekmek yemek ne demek onu unuttuk. Fırıncılar odası neden ilgilenmiyor? Aile Sağlık Merkezi yeterli gelmiyor. Zorluk çekerek kent merkezine gitmek ve orada tedavi olmamız gerekiyor. Bu durum başlı başına sıkıntılı bir durum. Yaşlıları çocukları düşünen hiç kimse yok mu? Biz ne yapabiliriz bu durumda? İl Sağlık Müdürlüğü süreci neden hızlandırmıyor? Yeniden bir Elazığ inşa edildi fakat eksiklikler neden giderilmiyor?” dedi.

“Eksikliklerimiz yığınla”

Zor olan yapıldı fakat eksikliklerin neden göz ardı edildiğini anlamadıklarını ifade eden mahalle sakinleri; “Taziyelerimiz için eski mahallelerimize gidip oradaki taziye evlerinde taziyeleri alıyoruz. Çok güzel bir alan çok güzel evlerimiz var ama hiçbir şeyimiz yok. TOKİ güvenilir doğru ama eksiklikleri çok fazla. İki yılda altı defa evimi su bastı. Sadece barınıyoruz. Fakat hayatlarımızı devam ettirebileceğimiz bir durum ne yazık ki söz konusu değil. Alışveriş yapmak için çeşitli zorluklarla merkeze gelip evimize dönmek zorunda kalıyoruz. Burada yaşayan birçok kişi tekrar merkeze dönmek zorunda kalıyor. Baz istasyonumuz yok. Şebeke sorununu büyük oranda yaşıyoruz. Bir iletişim kurma söz konusu olunca hiçbir şekilde ihtiyacımızı karşılamıyor. Eksikliklerimiz yığınla” şeklinde konuştu.