Haber: Beyza Bişkin
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın 14 Mayıs seçimini ve 2. turdan beklentilerini anlattı. Meclis Başkanı Mustafa Şentop da "Sinan Oğan'ın oyları kime gider?" sorusuna terörle mücadele üzerinden yanıt verdi, "Bu oyların nereye gideceği belli" dedi
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın seçim sonuçlarını A Haber'e değerlendirdi,
İkinci tur seçimde oy farkının kapanacağını düşünmediğini aktardı.
“5 puan fark var. Bunun kapanma ihtimali yok gibi”
"İkinci tur bizim için daha kolay olacak. Oy farkı çok açık şekilde ortada. Oy farkının kapanacağını düşünmüyorum. 5 puan fark var. 2.5 milyona yakın oy farkı var. Bunun kapanma ihtimali yok gibi. Kendi oylarımızı koruduğumuz gibi ikinci turda bunun üzerine yenileri ilave edilecektir."
“Oğan'la görüşme değerlendirilmesi yapılır"
"Sinan Bey'in aldığı oy kıymetli. Sinan Bey'in geldiği siyasi geleneğe baktığınızda pozisyon Cumhur İttifakı'na daha yakın olduğunu biliyorum. Şu ana kadar böyle bir görüşme olmadı. Bugün yarın olabilir gibi bir şey diyemem. Biz kendi kampanyamız sürecine odaklanıyoruz. Sürece bakıp onu değerlendireceğiz. Türkiye'nin kendi milli menfaatleri, bir uyum sağlanır, bir yaklaşım olursa Oğan'la görüşme değerlendirilmesi yapılır."
Elazığ’da Sinan Oğan'ın oyları kime gider?
CNN Türk yayınında konuşan Meclis Başkanı Mustafa Şentop' da Sinan Oğan oyları üzerinden terörle mücadele vurgusu yaptı, "Bu oyların nereye gideceği belli" dedi. Şentop, Sinan Oğan'la görüşme yapılabileceğini de söyledi.
İlk turda yapılan seçimlerde Sinan Oğan Elazığ’dan 15 bin 361 oy aldı. Elazığ’da Sinan Oğan seçmenin ikinci turda sandığa gidip gitmeyeceği merak konusu olurken bir diğer merak edilen konu ise sandığa gidecek seçmenin ikinci turda tercihini kimden yana yapacağı oldu.