Safran yetiştiriciliğini teşvik etmek amacıyla TAKEP projesi kapsamında, Akmezra Köyünde İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç’ın katılımıyla safran dikimi gerçekleştirildi.

Çiçek Aydın adlı üreticinin bahçesinde gerçekleşen programda, Elazığ’ın safran yetiştirmek için elverişli topraklara sahip olduğunu belirten Ali Kılıç; “Elazığ’ın en önemli sorunlarından birisi tarım arazilerinin çok bölünmüş olması. Bu yüzden küçük arazilerde tarım yapılıyor. İşte safran küçük araziler için son derece elverişli bir bitki. Ayrıca kullanılmayan atıl araziler de tarıma kazandırılıyor” dedi.

Kılıç, İl Müdürlüğü olarak çiftçilerimizin birim alandan elde ettiği geliri artırmaya yönelik çalışmalara devam edileceğini söyledi.