Ulusal marketlerle yarış halinde olan kırtasiyecilere son dönemde bir de internet siteleri katıldı.

Ulusal marketlerde kırtasiye ürünlerinin satılması nedeniyle satışlarının ciddi oranda azaldığından dert yanan kırtasiyecilerin başı şimdi ise online alışverişlerle dertte.

Kırtasiye ürünlerinin yurtdışından ithal edildiğini bu nedenle de dolar bazlı olarak sürekli fiyatların arttığını söyleyen kırtasiyeciler zorlu günlerden geçiyor.

İki üç senedir süregelen bir sıkıntı var

Refahattin Kavak “Sahaflar sıkıntıdalar çünkü bu deprem, pandemi gibi bir takım sıkıntılı durumlar nedeniyle öğrenciler gitti, geldi zorlu bir süreç yaşandı. Okullarda bazı konular işlenmedi çıkartıldı bazıları yeni eklendi gibi problemler oldu. İki üç senedir süregelen bir sıkıntı var. Çarşıda satılan 10 liralık kitabı burada 5 liraya 3 liraya 6 liraya kitabın kalitesine ve performansına göre değerlendirerek satıyoruz. Müşterilerimizin bu durumdan memnun olması lazım neden diye sorarsanız 250 liralık bir kitabı gelip burada 100 liraya 150 liraya alsa 100 lirası da cebinde kalsa herhalde mutlu olur.” dedi.

Servis fiyatlarının ardından Elazığ’da kırtasiye malzemeleri de cep yakacak Servis fiyatlarının ardından Elazığ’da kırtasiye malzemeleri de cep yakacak

Yasamız fiyatları yarıya düşürmek

Fiyatları mümkün olduğu kadar yarıya düşürmeyi hedeflediklerini söyleyen Refahattin Kavak “yasamız bu fiyatları yarıya düşürmek. Çarşıda 10 liraysa benim 9 liraya satmamın bir anlamı yok. İşte böyle bir iş peşindeyiz. Buradan bir ev geçinmez emekli falan olmasam geçinmenin imkanı yok. Sene de üç ay çalışıyoruz. Şimdi okullar dershaneler açılacak Eylül, Ekim, Kasım herkes kitaplarını alıp odasına çekilecek. On iki ay düzenli bir çalışmamız yok bizim.” İfadelerini kullandı.

Geçen senenin kitapları tercih ediliyor

Fiyatlar nedeniyle eskisi gibi satış yapamadıklarını dile getiren kırtasiyeci Yurdal Karakaya “Kaynak kitaplar mesela tüm dersler bir kitapta toplanırlar daha uygun ayrı ayrı olursa fiyatlar daha artıyor. Tüm dersler kitabı alırlarsa 200 lirayı rahat verirler. Ayrı ayrı alırlarsa tanesi 100 lira 120 lira. Tabi yayınına göre de değişiklik gösteriyor. 50 lira 100 lira olan kitaplar geçen senenin kitapları tabi müfredat değişmiyor ama tarihler eski. Fiyatlar yüksek olduğu için geçen senenin kitaplarını tercih ediyorlar içerik aynı sadece kapak değişiyor.” İfadelerini kullandı.

Online alışveriş daha uygun

4 sınıfa yeni başlayan bir oğlunun olduğunu söyleyen Gamze Ertuğrul “ okullar açılacak diye bir kırtasiyelere bakalım dedik. Ulusal marka olan bir kırtasiyeye gittiğimiz zaman fiyatlar karşısında çok şaşırdık. Üç tane kendime üç tane de oğluma kitap aldım ve bin lira para verdim gerçekten çok pahalı. Bu nedenle kırtasiye ve kitap alışverişlerimizi genellikle online alışveriş sitelerinden yapıyoruz. Sahaflardan almayı çok isterim ama benim okuduğum türde kitaplar sahaflarda bulunmuyor. O nedenle internetten buradaki kırtasiyelerin neredeyse 50 lira 100 lira aşağısına alışveriş yapabiliyorum. Bu nedenle tercihim online alışveriş oluyor.” şeklinde konuştu.

Artan fiyatlar Elazığlı esnaflara yeni tedbirler aldırdı! Artan fiyatlar Elazığlı esnaflara yeni tedbirler aldırdı!