CHP Ekonomi Masası programına katılmak üzere Elazığ’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile kayısı üreticilerinin sorunlarını konuştuk. Bilindiği üzere Vekil Ağbaba, seçim bölgesinin en temel geçim kaynağı olan kayısıyı sık sık gündemde tutuyor ve üreticisinin sorunlarına da sık sık TBMM’de yer veriyor.

KAYISI ÜRETİCİSİNİ MUHAKKAK DEVLET DESTEKLEMELİ!

Fırat gazetesi olarak bizler de Vekil Ağbaba’ya Baskil’deki kayısı üreticilerinin de zirai dondan fena halde etkilendiğini ve şimdi kayısıda hasat başlamasına rağmen kayısı üreticisinin tarım işçisi dahi çalıştıracak ekonomik gücü olmadığına değinerek; sizce kayısı üreticisinin hâli ne olacak? Dedik. Sorumuzu içtenlikle yanıtlayan Vekil Ağbaba; “Üreticiler tarafından 2 milyon kayısı ağacı söküldü. Kayısı üreticisi muhakkak devlet tarafından desteklenmeli. Çünkü hem Malatya hem de Elazığ’da üretilen kayısı, Türkiye’nin stratejik bir ürünüdür” dedi.

“TARIM İŞÇİSİNİN SİGORTASINI DEVLET KARŞILAMALI!”

Kayısı üreticilerinin işçi dâhi çalıştıramadıklarına dair sıkıntıların kendilerine de geldiğini aktaran Vekil Ağbaba; “Tarım işçilerinin sigortasını devlet karşılamalı. Tarım işçisinin barınacağı sağlıklı alanlar da oluşturulmalı. Ayrıca kayısının tutup tutmama riski olsa bile üretici aynı özeni toprağa gösteriyor yani masrafını çekiyor. Bu nedenle kayısı üreticisine devlet garanti vermeli.  Unutulmamalı kayısı  Türkiye’nin stratejik bir ürünü” diyerek açıklamasını tamamladı.